V Poprade zomrel na mieste nehody 36-ročný vodič

28.04.2007 Poprad

Poprad 28. apríla (TASR) - Pri dopravnej nehode v Poprade prišiel v piatok večer o život 36-ročný vodič automobilu VW Touareg s popradským evidenčným číslom.
Vodič bol na ceste z Hozelca na Poprad. V miernom stúpaní prešiel ľavotočivou zákrutou v smere jazdy, dostal sa s autom vpravo mimo vozovku, kde narazil do trávnatého svahu. Auto sa dostalo do rotácie, narazilo do stromu, ktorý vyvrátilo z koreňov a prevrátilo sa na ľavý bok. Vodiča náraz vymrštil z vozidla na opačnú stranu cesty ďaleko od auta. Utrpel zranenia, ktorým podľahol na mieste nehody.
Na vozidle vznikla škoda 1,3 milióna korún, posúdia ho znalci. Telo nebohého podrobia pitve. \"Mieru zavinenia dopravnej nehody vyšetrujú policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade, \" informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová.
Na mieste nehody ako prví zasahovali popradskí hasiči, ktorí začali s resuscitáciou vodiča. Pokračovala v nej aj privolaná posádka Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) z Popradu. \"Na mieste som zistil viacnásobné poranenie hlavy, hrudníka a končatín. Dýchanie vľavo nebolo počuteľné. Urobili sme punkciu hrudníka a pokračovali v resuscitácii, \" informoval vedúci zásahového tímu Tomáš Jankura. Muža sa napriek úsiliu záchranárov nepodarilo zachrániť.
 

Vyberte región

mark